Ik ben

Wie ben ik?
Ik ben:  Marjan van Kleef-Klaverdijk (1971)
en ik ben onderweg….naar?

fotoAl vlot in mijn volwassen en ook jong-volwassen leven werd ik geboeid door communicatie, contact maken.
In mijn studie en werk heb ik eerst getracht en gedacht dit door middel van het vak communicatie te realiseren.
Ik heb een opleiding gevolgd in de journalistiek,  daar merkte ik dat het menselijk contact me meer trok.
De volgende stap was om me te scholen in de hulpverlening.  Dat paste beter.Maar wat ik miste was het contact met mezelf.

Ik ben een lange periode beziggehouden door lichamelijke ongemakken en ziekte. Geen makkelijke maar een hele leerzame tijd.
Want op den duur leerde ik om naar mezelf, mijn lichaam te luisteren: in mijzelf zat mijn eigen wijsheid. En ik herstelde. Dit heeft me op een andere koers gebracht.

Dat bracht me bij de opleiding SPSO bij de Academie voor Integrale Menswetenschappen. Een holistische opleiding tot Psychosociaal hulpverlener.
Een fijne plek om mijn eigen wijsheid te voeden met theorie en trainingen. Daarnaast kwam ik in aanraking met massage via een workshop en daarop volgde de opleiding tot Integraal Masseur bij Positive Touch in Arnhem. Hier werd ik letterlijk en figuurlijk diep geraakt door het geven en ontvangen van de verschillende massagetechnieken. En ik werd geraakt door het lichaamswerk. Deze twee opleidingen hebben mij veel geleerd en daar is mijn passie voor mijn vak ontstaan.

Ik ben gevormd door de wegen die mij gebracht hebben waar ik nu ben.
Steeds onderweg met als doel om te blijven luisteren naar die ‘eigen wijsheid’.
En bevlogen om anderen een stapje verder te brengen in hun eigen zoektocht naar contact met zich zelf om te kunnen zeggen IK BEN.