Het pad van je levenskracht

e28e4010d0d35a77ec02acf67720e8b9Wellicht heb je ooit van de Chakra’s vernomen. In de westerse wereld is deze oosterse filosofie bekend geworden door Yoga, de leer uit India waar middels lichaamsoefeningen de stroming van energie langs en door de chakra’s wordt bevordert.

 

Langs onze ruggengraat bevinden zich zeven energetische levenscentra. Die functioneren als ronddraaiende energetische wielen. Het zijn als het ware levensprogramma’s die je lichaamssoftware aansturen. Ze worden ook wel bewustzijnscentra en van oudsher chakra’s genoemd. De werking van deze centra beïnvloeden je fysieke, je emotionele, je mentale staat.

Elk centrum, elk chakra, vertegenwoordigt een levensfunctie, bijvoorbeeld je expressie of je seksuele instinct. Jij kunt leren om te voelen of je sterk of zwak, zeker of onzeker bent in dit levensgebied. Vervolgens kun je door je hiervan bewust te worden weer een stap verder ontwikkelen.

 

Elke avond verkennen we 1 van de 7 chakra’s. Door meditatie, door oefeningen, reflectie en verhalen. Het doel is om de tijd en de ruimte te nemen waarin om te verkennen wat deze levenskwaliteit over jou vertelt. Zit daar je kracht of je pijn, wat heb je nodig om deze plek te voelen en/of te voeden. Uiteindelijk als we de 7 centra hebben doorlopen heb je meer inzicht gekregen in de werking van de levenscentra, de chakra’s. Maar vooral hoe dit voor jou werkt.

 

Je hebt geen voorkennis of ervaring nodig.

 

De cursus in inclusief een individueel gesprek (voorafgaand aan de cursus of tijdens)

Kosten: €175,- minimaal 6 deelnemers

Start bij voldoende interesse in de Lente op de maandagavonden. Locatie wordt later bekend gemaakt.

Opgave via: hamsapraktijk@gmail.com